Doelstelling

De stichting In Mind & Body verzorgt cursussen die de innerlijke rust bevorderen door Mind-Body-coördinatie. Er zijn cursussen voor jong en oud, beginners en gevorderden, man en vrouw. De stichting heeft geen winstoogmerk zodat de kosten laag blijven en iedereen kan meedoen.

In onze drukke samenleving kan het denken (de geest) snel worden afgeleid door zorgen, wensen, verlangens, agenda’s en boodschappenlijstjes. Dan gaan je gedachten al snel alle kanten op en is de eenheid van geest en lichaam verstoord. Dit kan stress veroorzaken met allerlei lichamelijke en mentale ongemakken.
Alle cursussen die “in Mind and Body” organiseert zijn gericht op het vergroten van je innerlijke rust, zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en op het verbeteren van je houding en attitude.
Maar je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Onze activiteiten zijn leuk, uitdagend èn verrassend voor jong en oud.
Daarnaast houden we ook van ontspanning en gezelligheid. 
De stichting is laagdrempelig en dat uit zich in lage lesgelden en een heldere, eenvoudige uitleg van de lesstof.
Dat betekent niet dat de lesstof eenvoudig is. De kwaliteit van de docenten en de lessen is hoog.
De stichting onderhoudt geen enkele band met een religieuze traditie.

Geschiedenis

Ongeveer 30 jaar geleden is de Aikidoclub Ridderkerk gestart met Aikido-lessen in Ridderkerk. De roeping bestond eruit om het Aikido meer bekendheid te geven, niet als “vechtsport” maar als krijgskunst. En deze bijzondere vorm van Aikido: het Ki-Aikido is daarbij het uitgangspunt voor de Aikido-lessen. Van de oorspronkelijke leerlingen is een aantal nog altijd verbonden aan de stichting. Sommigen geven nu ook zelf les. Al gauw kwamen er ook jeugdgroepen bij, die nu nog steeds een belangrijke rol spelen : de Aiki-kids.

In 2000 zijn de activiteiten ondergebracht in een stichting die toen de naam “Ki-Zentrum” kreeg. Vanwege de verwantschap met Chinese bewegingskunsten werden de activiteiten in 2006 uitgebreid met Tai Chi. Tai Chi mag zich verheugen in een groeiende belangstelling door de jaren heen, mede door het enthousiasme en deskundigheid van de docent.

In 2014 zijn ook Yoga-lessen toegevoegd. De daarbij gevonden docent maakte dat ook deze activiteit een snelle groei heeft doorgemaakt.
De stichting heeft de afgelopen jaren op verschillende locaties onderdak gehad en is in 2014 neergestreken aan de Koninginneweg. Met de overgang naar de nieuwe locatie heeft de stichting zijn officiële naam omgedoopt naar ‘in Mind & Body’ om daarmee de verruiming van de doelstellingen meer recht te doen.

Per 1 September 2022 is In Mind & body verhuist naar de locatie van de Scouting Ridderkerk.

Organisatie

De stichting heeft geen vast personeel in dienst. Alle betrokkenen zijn vrijwilligers. In het bestuur zijn alle disciplines (Aikido, Yoga en Tai Chi en meditatie) vertegenwoordigd. Op die manier worden er uitsluitend activiteiten ontplooid waar de cursisten van profiteren.

Bestuur
Lindsay Kats
Lindsay Kats
Bestuurslid
Arjen de Jong
Arjen de Jong
Voorzitter
Steven Debets
Steven Debets
Penningmeester
Marianne van den Burg
Marianne van den Burg
Bestuurslid
Benno van der Ent
Benno van der Ent
Secretaris