Nieuw Theaterlessen en Crea uur voor kids bij In Mind & Body

Woensdag 3 November a.s. start de Stichting, gevestigd in de Oude Huishoudschool in Ridderkerk, met uitbreiding van de kinderactiviteiten

Crea uur voor kids met Carine

De kids gaan aan de slag met diverse ( recycle) materialen & thema’s uit de natuur, seizoenen, feesten etc. Carine, zelf een ervaren juf uit het basisonderwijs, vindt het mooi om te zien dat als kinderen met hun handen bezig zijn, ze meer uit hun hoofd komen. Ze zijn dan even helemaal in het hier en nu. Soms knutselen we niet voor onszelf maar voor een ander, voor mensen die wel wat aandacht en liefde kunnen gebruiken. Iets wat volledig bij de Stichting past. De kids presenteren of reiken zelf hun kunstwerken uit. Carine heeft veel zin om te gaan starten!

Eigen Wijze Expressie- met Charlotte

Theaterlessen voor groep 4 t/m 8 en voor groep 1,2,3

In een periode van een aantal lessen, werken ze gezamenlijk aan een eindproduct. Werkelijk alles wordt uit de (kleding)-kast gehaald om alle magie van het spel maximaal in te zetten. Ze leren zich presenteren, in te leven en te uiten. Uiteraard met veel lol. Na afsluiting van een periode mogen ze hun eindproduct laten zien aan de buitenwereld, ook hier kijken we graag naar de mensen die het nodig kunnen hebben.

Bekend terrein

Voor zowel Carine, als Charlotte is In Mind & Body bekend terrein.

Beide zijn ze als (jeugd)lid gestart , bij o.a. Yoga & Aikido. Het verbinden en de sociale factor die de stichting heeft, spreekt ze enorm aan. Het is thuiskomen, zegt Charlotte, de sfeer is hier fijn, ieder is welkom en mag zijn wie hij of zij is. Ik ben super blij dat ik nu zelf hier les aan kinderen mag gaan geven, ik heb er enorm veel zin!

Tijden & prijzen

Woensdag  1415-1515h Crea met Carine

Eigen Wijze Expressie o.l.v. Charlotte

1515-1615h Groep 4 t/m 8 – 1615-1645h Groep 1,2,3

De Stichting functioneert zonder winstoogmerk, de prijzen zijn zo laag mogelijk zodat het voor iedereen toegankelijk kan zijn. 16,00 p.mnd voor 1 kinder activiteit, of 26,00 all-in abonnement(meer dan 1 of alle)-Fitkids yoga donderdag 1515-1615h & Aikikids vrijdag 19-20h vallen er ook in.

Aanmelden via info@inmindandbody.nl – of kijk op www.inmindandbody.nl

Ecstatic dance gaat morgenavond niet door.

De Ecstatic Dance avond van morgenavond, 18 september is helaas geannuleerd i.v.m. te weinig aanmeldingen.
Over 2 maanden, op 20 november, is er weer een nieuwe kans!
Zet deze datum alvast in je agenda! 😉

Nieuwsbrief September

Beste leden,

We hopen van harte dat u in goede gezondheid verkeerd!

Vanaf woensdag 1Sepember a.s. starten we weer met het nieuwe seizoen, we zien U graag er weer in de zaal!
*Voor Yoga geldt weer 2 lessen te volgen per week
*Nieuwe Yoga docente: Buse Unlu gaat bij ons Zwangerschapsyoga & Hatha Yoga op woensdag avond geven
*Poweryoga valt uit op donderdag ochtend- op donderdag avond 2 & 9 Sept is er géén Poweryoga
*Donderdag 2-9-16-23-30 September Zelfverdediging voor meisjes & vrouwen 18-19h– €40,- p.p.-of €35,- als je met 2 of meer komt. Info: marionbertels@hotmail.com

*Zondag 5 September ter Opening van het Nieuwe seizoen (in Dec helaas niet gelukt i.v.m. de lockdown, maar omdat ze eigenlijk altijd lekker zijn ;-):

Oliebollen eten! Vers gebakken, door de Groene Pollepel & aantal leden. Locatie: achter het pand, op de parkeerplaats
11-12h : Welkom : Jeugdleden +ouders en of broertje/zusje 
12-13h: Welkom: Volwassen leden, uw partner/geliefde/iemand die ook een oliebol verdiend heeft, mag mee 😉
Uiteraard bewaren we afstand en is er genoeg desinfectans en het is buiten….Kom, achter het pand, er graag eventjes bij om gezellig mee te smullen !

*Zaterdag 11 September wandelen met Mind & Body 13h : Een Bijzondere Bomen in Bolnes excursie
In deze Ridderkerkse woonwijk staat een rariteitenkabinet aan aparte bomen. Geen gewone beuken, sparren of wilgen. Nee, wel een Chinese wilg en een gek gevormde populier.
Een naaldboom die in de herfst zijn naalden laat vallen en er op voorbereid is dat het water in de Mississippi de omgeving blank zet. Op de route van 1250 meter staat gemiddeld om de 50 meter een andere exotische of rare boom. Wat is hier aan de hand? Tijdens de wandeling zal natuurgids Aart van Dragt uitleg geven. Start ter hoogte van het Chinese restaurant aan de Noordstraat 257 Bolnes.
Aanmelden via de mail adragt58@gmail.com noodzakelijk want het aantal deelnemers is beperkt.

*Nieuwe reeks Zwangerschapsyoga start woensdag avond 29 September a.s.: opgeven kan via buse@yogaridderkerk.nl

Overig nieuws:

* En dan zijn we dringend op zoek naar mensen die met elkaar de PR voor onze stichting willen organiseren.
Misschien zijn er mensen die hier al ervaring mee hebben, die zijn dan meer dan welkom😊
Het is voor ons belangrijk om de naamsbekendheid hoog te houden.
Dat doen we op verschillende manieren (krant, social media, website, etc) en daar kunnen we best wat hulp bij gebruiken.
Als je hieraan wilt meewerken, stuur dan even een mailtje als reactie op deze mail.

*Inmiddels zijn er meer docenten binnen de Stichting die ook de reanimatie/AED diploma gehaald hebben. 👍
Er zal ook een AED apparaat in de zaal komen.

*Er wordt een start gemaakt met ASM (athletic skills model)- wat inhoud: bijdragen aan een breder veelzijdige ontwikkeling, waarin plezier en veelzijdigheid van bewegen centraal staat.
Variëren in bewegen verkleint de kans op blessures, kan ook leiden tot prestatieverbetering maar vooral meer creativiteit en plezier voor elke leeftijd, jong & oud(er)
*We zijn nog op zoek naar materialen, mocht u thuis nog sport materialen over hebben en weg willen doen:

Denk aan tennis-badminton etc… rackets/ hockey sticks/ diverse soorten ballen /shuttles/ honkbalknuppelshoepels/boks handschoenen/gewichtjes/mini trampoline/schommels/foam slangen/balans-skate boarden etc etc etc…alles wat met sport en bewegen te maken heeft:
Neem het gerust mee naar de zaal, in de berging of ruimte met de blauwe vloer mag het gezet worden, kijken wij graag of we er wat mee kunnen doen! Vast bedankt!
*Ben je sport & beweeg-minded, hou je van contact maken & past onze visie van In Mind & Body & lijkt het je leuk les te geven aan ouderen en kinderen (overdag & na schooltijd), neem dan contact op : marionbertels@hotmail.com

Graag tot binnen kort weer!

Hartelijk groeten

In Mind & Body 

Opening nieuwe seizoen wandelen met Mind & Body o.l.v. Aart

Zaterdag 11 september 13.00 uur: Een Bijzondere Bomen in Bolnes excursie
In deze Ridderkerkse woonwijk staat een rariteitenkabinet aan aparte bomen. Geen gewone beuken, sparren of wilgen. Nee, wel een Chinese wilg en een gek gevormde populier.
Een naaldboom die in de herfst zijn naalden laat vallen en er op voorbereid is dat het water in de Mississippi de omgeving blank zet. Op de route van 1250 meter staat gemiddeld om de 50 meter een andere exotische of rare boom.
Wat is hier aan de hand? Tijdens de wandeling zal natuurgids Aart van Dragt uitleg geven. Start ter hoogte van het Chinese restaurant aan de Noordstraat 257 Bolnes.
Aanmelden via de mail adragt58@gmail.com noodzakelijk want het aantal deelnemers is beperkt.

Aantal lessen Power Yoga in juni gaan niet door

17 juni vervallen alle Power Yoga lessen en op 24 juni vervalt de avondles. De ochtendles op Dee dag gaat wel door. Degenen die deze lessen volgen kunnen als alternatief deze twee weken een andere les volgen bij een van de andere disciplines.

deze aankomende week IMB weer open

Beste leden,

Het moment waar we al heel lang naar uitkijken is daar. De nieuwe versoepelingen maken het mogelijk om onze lessen weer te starten. Dat gaan we dan ook met veel plezier doen. Alleen de aikido voor volwassenen moet nog even op zich laten wachten. Contactsporten bij 27+ers blijven nog niet toegestaan. We gaan samen met die groep kijken naar wat wel mogelijk is en of we daar op een manier invulling aan kunnen gaan geven. 

Verder pakken we de draad op zoals we ook gestopt zijn. Alle basis corona maatregelen zoals we die hadden gaan we ook nu weer toepassen:

Allereerst gelden natuurlijk de algemene richtlijnen:

– 1,5 meter afstand

– Blijf bij klachten thuis

– Volg de hygiëne richtlijnen

Onze invulling hiervan is:

– Enkel bij de aikido lessen is de 1,5 meter regel tijdens de les niet aan de orde, terwijl we wel zoveel mogelijk proberen die 1,5 meter te handhaven (bv tijdens uitleg)

– Was aub voordat u naar ons toekomt thuis eerst uw handen. Er is in de zaal ook desinfectiemiddel aanwezig. Maak daar vrijelijk gebruik van.

– Binnenkomen gebeurd via de oorspronkelijk blauwe deur. Weggaan bij de deur bij de bar of via de kleedkamers. Volg hierin ook de aanwijzingen van de docenten. Bij aansluitende lessen zorgen we er zo voor dat leden van les 1 niet mixen met leden van les 2.

– Kom niet te vroeg naar de les. 

– Bij jeugdlessen kunnen ouders / begeleiders helaas niet binnen wachten tijdens de les. Begeleiden tot aanvang van de les is toegestaan, maar houd de tijd die u in het pand bent zo beperkt mogelijk. 

– Omkleden doet u thuis, de kleedkamers blijven gesloten.

– Ook een sanitaire stop graag eerst nog even thuis vlak voor vertrek. We snappen dat dat niet altijd te voorspellen valt, maar we moeten echt toiletgebruik zoveel mogelijk beperken. 

– We lenen geen materiaal meer uit, graag zelf voor zorgen. De docenten zullen voor uw specifieke les aangeven welke materialen nodig zijn tijdens de lessen. 

– We maken geen gebruik van de bar. Als u tijdens de les wat wil drinken, dan ook zelf van thuis meenemen.

– Er zijn app groepen ingericht voor de lessen zorg dat u daarin opgenomen bent. Aangeven tijdens de les bij de docent of een mail naar penningmeester@inmindandbody.nl om dit voor elkaar te krijgen. Het kan namelijk voorkomen dat een docent klachten heeft en ook die zullen dan thuisblijven. We proberen dan natuurlijk via achtervang de lessen door te laten gaan, maar het kan voorkomen dat dat niet lukt.

– We gaan zoveel mogelijk ventileren, ook tijdens de lessen, ook tijdens koude perioden. Houdt hier rekening mee wat betreft kleding. 

– Voor binnen lessen hebben we bepaald dat er ongeveer 15 leden in een les kunnen zijn. Dit gaan we monitoren. Met name de Tai Chi op maandagavond en de Yoga op woensdagavond zijn lessen die we nadrukkelijk in de gaten houden. Indien we over deze grens heen gaan zullen we gaan werken met een aanmeldsysteem voorafgaand aan de les. 

– Volg eventuele (aanvullende) aanwijzingen van de docent(e). 

TaiChi – Chi Gung

Deze lessen beginnen weer op Maandag 31 mei. Janny heeft apart met haar groepen contact over de exacte invulling. 

Yoga – Meditatie – Mindfull Moving – Fit les Outdoor:

*Hatha Yoga (alle leeftijden) start vanaf woensdag 26 Mei

Let op: Alleen ochtend ander tijdstip: Hatha volw 9-10h

*Zwangerschaps Yoga start Woensdag avond 26 Mei

*Power yoga start vanaf donderdag avond 27 Mei

*Yin Yoga + Meditatie start vanaf vrijdag ochtend 28 mei

*Mindfull Moving/walking Ball alleen op zondag

*Let op ander tijdstip/locatie: Fit les Outdoor start zondag 30 Mei  10-11h Parkeerplek Oosterpark(tussen Rugby veld+Bloemenjungle)

Aikido JEUGD

De jeugdlessen aikido mogen wel weer starten. De jongeren starten op Donderdag 27 mei en de allerkleinsten op Vrijdag 28 mei. 

Lesgeld

De lessen in mei bieden we nog kosteloos aan. Vanaf juni gaan we weer lesgeld incasseren. 

Zomerprogramma

We werken nog aan een zomerprogramma voor de maanden juli en augustus. Daarover zullen we een aparte mail sturen.

We hopen dat jullie er weer net zoveel zin in hebben als wij. Tot snel in onze lessen!

Hartelijke groet,

Bestuur InMindAndBody

Oliebollen bij In Mind and Body

*Zondag 20 December 2020.

We willen graag nog iets doen voor de leden.

Buiten, achter de zaal, op de parkeerplaats.

Een Oliebol eten om het bijzondere jaar, Corona proof , af te sluiten met elkaar

11-12h Jeugd + Ouders

12-13h Volwassen leden

Wij zorgen voor de oliebollen(die worden s`ochtends (Corona proof)vers gebakken)

En wat te drinken en dat er voldoende afstand bewaard kan worden.

Locatie : ACHTER de zaal op de parkeerplaats.

Daar kunt u naar toe rijden…we hopen U héél graag eventjes te ontmoeten.

Wat we over hebben doneren we aan de Voedselbank.

Mindfull Moving indoor op die ochtend -20Dec- eenmalig van 10-11h

Hatha Yoga vanavond 1 uur vroeger

Lieve mensen,

Voor wie van plan was vanavond er te zijn:

Vanavond éénmalig Hatha Yoga 1915-2015h. Dus een uurtje eerder.??✨

Audio volgt zowieso van deze les.

Stay safe allen!???