Vanavond geen Yin Yoga

Lieve Yin Yogi’s,
Tot mijn spijt moet ik de Yin yoga les van vanavond afzeggen ivm lichte verkoudheidsklachten.
Ik vind het erg vervelend dat ik jullie dit zo kort dag moet mededelen…

Lieve groet en hopelijk gewoon tot volgende week!

Petra 🙏🏼💓

Nieuwsbrief September

Beste leden,

Graag gaan we weer van start vanaf 1 September, aanstaande dinsdag met ons reguliere lesaanbod waarbij enkele wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van vorig seizoen. Nieuwe activiteiten stellen we uit tot hopelijk het nieuwe jaar.

We gaan vanaf 1 september ook weer lesgeld innen. Met de opzet van de lessen vanaf 1 september vinden we dat weer rechtvaardig.

*Let op, geen les op:

*Power yoga en outdoor op do ochtend 3-10 september 

*Walking Ball maandagochtend 7 september 

Corona

We hebben helaas nog steeds te maken met Corona. Het bestuur is unaniem in de stelling dat we de lessen zoveel als mogelijk normaal willen laten verlopen, maar dat we te allen tijde het maximale zullen doen om besmetting in en rond onze lessen te voorkomen. We volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM en waar mogelijk passen we zelfs aanvullende maatregelen toe die ons inziens bijdragen aan de bestrijding van besmetting. Lees aub de volgende richtlijnen goed door en houd u daaraan, voor uw en onze veiligheid.

Allereerst gelden natuurlijk de algemene richtlijnen:

– 1,5 meter afstand

– Blijf bij klachten thuis

– Volg de hygiĂ«ne richtlijnen

Onze invulling hiervan is:

– Enkel bij de aikido lessen is de 1,5 meter regel tijdens de les niet aan de orde, terwijl we wel zoveel mogelijk proberen die 1,5 meter te handhaven (bv tijdens uitleg)

– Was aub voordat u naar ons toekomt thuis eerst uw handen. Er is in de zaal ook desinfectiemiddel aanwezig. Maak daar vrijelijk gebruik van.

– Binnenkomen gebeurd via de oorspronkelijk blauwe deur. Weggaan bij de deur bij de bar of via de kleedkamers. Volg hierin ook de aanwijzingen van de docenten. Bij aansluitende lessen zorgen we er zo voor dat leden van les 1 niet mixen met leden van les 2.

– Kom niet te vroeg naar de les. 

– Bij jeugdlessen kunnen ouders / begeleiders helaas niet binnen wachten tijdens de les. Begeleiden tot aanvang van de les is toegestaan, maar houd de tijd die u in het pand bent zo beperkt mogelijk. 

– Omkleden doet u thuis, de kleedkamers blijven gesloten.

– Ook een sanitaire stop graag eerst nog even thuis vlak voor vertrek. We snappen dat dat niet altijd te voorspellen valt, maar we moeten echt toiletgebruik zoveel mogelijk beperken. 

– We lenen geen materiaal meer uit, graag zelf voor zorgen. De docenten zullen voor uw specifieke les aangeven welke materialen nodig zijn tijdens de lessen. 

– We maken geen gebruik van de bar. Als u tijdens de les wat wil drinken, dan ook zelf van thuis meenemen.

– Er zijn app groepen ingericht voor de lessen zorg dat u daarin opgenomen bent. Aangeven tijdens de les bij de docent of een mail naar penningmeester@inmindandbody.nl om dit voor elkaar te krijgen. Het kan namelijk voorkomen dat een docent klachten heeft en ook die zullen dan thuisblijven. We proberen dan natuurlijk via achtervang de lessen door te laten gaan, maar het kan voorkomen dat dat niet lukt.

– We gaan zoveel mogelijk ventileren, ook tijdens de lessen, ook tijdens koude perioden. Houdt hier rekening mee wat betreft kleding. 

– Voor binnen lessen hebben we bepaald dat er ongeveer 15 leden in een les kunnen zijn. Dit gaan we monitoren. Met name de Tai Chi op maandagavond en de Yoga op woensdagavond zijn lessen die we nadrukkelijk in de gaten houden. Indien we over deze grens heen gaan zullen we gaan werken met een aanmeldsysteem voorafgaand aan de les. We zijn de mogelijkheden daarvoor nu al aan het uitwerken en zullen het zo nodig implementeren. Zo lang we binnen de grenzen blijven stellen we zo’n systeem zo lang mogelijk uit. Het is voor ons namelijk een behoorlijk investering in geld maar met name ook tijd om zo’n systeem werkend te krijgen, te onderhouden en er mee te werken. En we zijn nou eenmaal geen organisatie waarbij iemand hier fulltime mee bezig kan zijn. 

– Voor de buitenlessen geldt natuurlijk geen beperking in aantal, maar ook daar letten we wel op de 1,5 meter maatregel. 

– Volg eventuele (aanvullende) aanwijzingen van de docent(e). 

We volgen de ontwikkelingen rond Corona op de voet. We houden u via mail op de hoogte als er veranderingen plaatsvinden.

Zorg voor uzelf en voor elkaar en heb vooral weer veel plezier tijdens onze lessen. Wij zijn van mening dat we op deze manier een positieve bijdrage kunnen leveren aan uw fysieke en geestelijke gezondheid.

Hartelijke groet,

Bestuur InMindAndBody 

diverse lessen op donderdag komen te vervallen

In verband met de afwezig van Stephanie de komende weken zullen de volgende lessen komen te vervallen:

  • Poweryoga van het zomerprogramma donderdag 27 augustus.
  • Poweryoga en Outdoor op de donderdagochtend van het nieuwe seizoen op de dagen 3 en 10 september.

Poweryoga op de donderdagavonden gaan wel door

Zomerprogramma voor leden

Beste leden,

We hopen nog steeds dat u allen in goede gezondheid bent en hopen van harte dat u kunt deelnemen aan het lesprogramma dat we voor u hebben samengesteld.
T/m Juni verlopen de lessen/trainingen buiten. Als het kan, kom graag in beweging! Uiteraard volgens alle RIVM-voorschriften.
We hebben voor de zomermaanden Juli & Augustus, voor alle volwassen leden + alle tiener jeugd een Gratis buiten & binnenprogramma. (Er wordt dus niet geĂŻncasseerd):
En hopelijk kunnen we, als alles het toe laat, vanaf September weer volledig starten.

Voor het binnen programma gelden er strikte regels, lees alles s.v.p. goed door.

Het programma vanaf 1 July t/m 31 Augustus a.s.:
*Zondag ochtend 10.15-11.15h Mindful Moving: Start op de parkeerplaats tussen Bloemenjungle & Honkbal veld in o.l.v. Friso.
*Maandag avond 19.30h Tai Chi / Chi Kung training: Bij droog weer onder leiding van Janny, bij de rivier de Noord, aan de Ridderhaven. Aanmelden kan via jannyroodnat@gmail.com
*Dinsdag avond 20.00h Aikido: Dit kan of buiten of binnen gegeven worden (voor binnen gelden regels, die volgen straks)
Binnen, met aangepaste regels (zie onder):
*Woensdag avond Hatha Yoga 20.15-21.15h o.l.v. Marion
*Donderdag avond Power Yoga 19.15-20.15h o.l.v. Stéphanie (uitzondering donderdag 27 Aug)
*Vrijdag ochtend Yin Yoga 10-11h o.l.v. Petra
In die weken proberen we wekelijks via de Yoga groepsapp of een Yin of een Hatha Yoga les door te zetten.

**We starten graag met Yoga binnen, om dat goed te kunnen blijven doen hebben we wat regels opgesteld.
Lees onderstaande s.v.p. goed door:

*Voor de buitenlessen geldt er geen maximum, zolang 1,5m in acht gehouden kan worden.
*Voor de Yogalessen geldt: Eigen materiaal meenemen (denk aan matje-genoeg kussens (zeker voor de Yin les!) -dekentje/handdoek-flesje water)
Let op: Er zal géén gebruik gemaakt kunnen worden van de materialen in de zaal.
*De zaal is open 10 min voor de les, binnenkomen gaat via de oorspronkelijke deur.
*De zaal verlaten na de les via de deur bij de bar. Neem alle spullen van uw zelf ook weer mee naar huis.
*Max 20 deelnemers per Yogales, er zijn geen intekenlijsten
*Max 1 Yogales per week per persoon in de zaal, zodat anderen ook ruimte kunnen hebben. Via de groepsapp volgt er wekelijks of een Yin of Hatha les, of beide.
*Gaat u thuis naar het toilet & zorg dat U thuis omgekleed bent. De kleedkamers & toiletten zijn gesloten.
*Ook de bar is gesloten, helaas geen thee + koekjes na: Zorg dat U van thuis een gevuld flesje water mee heeft (als U daar behoefte aan heeft).
*Bij een binnen les zetten we zoveel mogelijk alles open, ook bij kouder weer. Let hierop met uw kleding.
*Verder gaan wij ervan uit dat U met klachten thuisblijft. En dat we allen de 1,5 meter afstand en alle overige RIVM-regels in acht houden.
*Als een docent twijfelt zal hij/zij gerichte vragen over uw gezondheid stellen. Bij klachten die door het RIVM in verband worden gebracht met Corona zal u vriendelijk worden verzocht de les te verlaten.
*Docenten blijven thuis: bij Corona gerichte klachten en trainingen/lessen kunnen uitvallen door nat weer/ziekte/of vakantie.

Naast alle regels, hopen we U natuurlijk graag weer te zien en mee te maken!
Het blijft een bijzondere tijd, hopelijk kunnen we het zo een klein beetje verzachten.

Hartelijk groeten,

Bestuur In Mind & Body

Vanaf morgen startpunt Mindfull moving op andere parkeerplaats

Vanaf morgen start plek Mindfull Moving op een andere parkeerplaats.

Tussen de bloemenjungle en het honkbalveld in, op de 2e parkeerplaats van de andere kant van de Oosterparkweg.

Op deze parkeerplaats is er meer ruimte en geen last van eikenprosessierups.

Gratis buitentrainingen voor alle Ridderkerkers

In Mind & Body heeft in de maand juni een mooi programma samengesteld voor iedereen die gezond en fit wil blijven. Lid, of geen lid: lekker buiten in beweging zijn, is goed en gezellig voor iedereen! Met het organiseren van de buitenactiviteiten wil de stichting iets extra’s doen voor alle Ridderkerkers, juist omdat de coronatijd zoveel beperkingen met zich meebrengt. Alle trainingen zijn gratis en kun je vrijblijvend volgen. Vanzelfsprekend vinden de activiteiten plaats op gepaste afstand, en volgens de strikte RIVM-regels.

Een mooi buitenprogramma

De docenten van In Mind & Body staan voor je klaar, en hebben er nu al zin in! Bij droog weer is er op maandagavond om 19.30 uur Tai Chi/Chi Kung-training onder leiding van  Janny, bij de rivier de Noord, aan de Ridderhaven. Wil je meedoen? Meld je dan even aan bij Janny: jannyroodnat@gmail.com  

Aikidotraining is er elke dinsdagavond om 20:00 uur, buiten achter de gymzaal van de oude huishoudschool aan de Koninginneweg 150.

Al eens gehoord van Mindful Moving? Nu heb je kans om kennis te maken met deze combinatie van yoga, actief en passief wandelen, afgewisseld met diversen oefeningen. Lekker buiten bewegen dus en dat doen we drie keer in de week met docenten Marion (maandagochtend om 9.30 uur), Stéphanie (donderdagochtend om 10.15 uur) en Friso (zondagochtend 10.15 uur), Verzamelen gebeurt bij de eerste parkeerplaats van het Oosterpark (naast het bedrijventerrein). Omdat we bij Mindful Moving verschillende materialen gebruiken, vragen we je om handschoenen mee te nemen, ter bescherming van jezelf en elkaar.

Meer informatie

Meer weten over de visie van stichting In Mind & Body en het reguliere lesaanbod? Kijk dan verder op de website.

update Corona

Lieve mensen,

Contact sporten & binnen lessen zijn nog niet mogelijk.
Buiten activiteiten zijn vanaf aanstaande maandag wel toegestaan!
Speciaal voor U & alle tieners een alternatief: Gratis buiten activiteiten 
Uiteraard op gepaste afstand van 1,5m en zonder fysiek contact & volgens de RIVM regels (geen verkoudheidsklachten en/of koorts).
Lees onderstaande goed door & meldt U aan via mail en/of groeps app

Tot en met eind Juni 2020 Bieden we voor U aan (uitz. v.d. feestdagen Hemelvaart/Pinksteren):

We innen dus geen contributie t/m Juni a.s. & bieden U gratis een alternatief aan.
Afwachten wat het Landelijk beleid wordt, kunnen we hopelijk voor July & Aug weer een (gratis)programma aanbieden.
En hopen van harte dat we in September 2020 weer volledig van start kunnen gaan. We houden U uiteraard op de hoogte.

Buiten, vanaf maandag 11 Mei a.s. t/m Juni:

*Tai Chi / Chi Kung training o.l.v Janny: 
Plaats: naast Ridderhaven aan de rivier de Noord te Ridderkerk
Maandag : vanaf 19.30 uur
Uiteraard droog weer vereist!
aanmelden/info : jannyroodnat@gmail.com

*Mindfull Moving/Walking Ball :
Mix van (actief/interval)wandelen -Yoga- (bal en diversen)oefeningen in circuit vorm-Meditatie/Mindfull opdrachten -verhogen v.d conditie
Maandag 9.30-10.30h o.l.v Marion
Donderdag 10.15-11.15h o.l.v Stéphanie
Zondag 10.15-11.15h o.l.v Friso 
Let op : 
**Dunne handschoenen aan is een eis bij deze !!**: i.v.m. bescherming met werken van diverse materialen in het circuit/onderweg
Locatie: 1 parkeerplek Oosterpark (tegenover bedrijven terrein)
Er is een groeps app van Mindfull Moving, om toegevoegd te worden: app Marion 06 48 46 59 02

*Meditatie/Mindfulness :
Petra verzorgt wekelijks nieuwe input rondom Meditaties en Mindfulness,
dit gaat via de groeps app. Laat je via Petra toevoegen  06 50 57 89 77

*Zwangerschaps Yoga; deze gaat ook via audio`s via de app.
lessen voor € 30- info/aanmelden kan via marionbertels@hotmail.com / of 06 48 46 59 02

*Yoga groeps app: om toegevoegd te worden, app marion 06 48 46 59 02 –
Af & toe worden hier wat oefeningen/audio`s in gezet door de docenten.

 We hopen van harte U buiten ergens te treffen bij 1 van onze activiteiten.

En hopen natuurlijk dat we allen gezond blijven en alle gezondheid voorschriften voor elkaar in acht houden.
Hartelijke groeten,
Bestuur In Mind & Body

5 april Rondleiding o.l.v. Aart van Dragt: Park van Het Huys ten Donck

Toen Cornelis Groeninx van Zoelen in 1758 op 18 jarige leeftijd de buitenplaats erfde was een beperkte ruimte pal achter het huis ingericht als Franse tuin. Franse barok met streng geometrische patronen.  Hoge geschoren hagen, vijvers met hardstenen randen, geknipte bomen en struiken en kunstige patronen eenjarige planten. Werk voor vele tuinlieden. In de jaren zestig van de 18e eeuw begon Cornelis met inrichting van de Engelse landschapstuin. Tussen 1777 en 1780 liet hij zijn tuin verrijken met een ruïne, tempel en een piramide. In 1808 kwam daar nog het kinderspeelhuisje de Boerenwoning bij.  De landschapstuin breidde zich steeds verder uit en bereikte na vijftig jaar zijn huidige omvang. Aart kan ons er alles over vertellen tijdens de rondwandeling.

We starten om 13.00 uur bij de toegangspoort aan de Benedenrijweg (461). Uit kunt uw auto parkeren aan de Donckselaan.

zie voor extra info over de wandeltocht

Let op: Hiervoor moet nog toestemming gevraagd worden en er is een toegangskaart van 1 euro p.p verschuldigd.(deze betaald de stichting)

Aanmelden is noodzakelijk en kan via adragt58@gmail.com

Voorlopig komende 2 weken geen les

Beste leden,

Ook wij, het bestuur, hebben besloten om 2 weken geen lessen te draaien.

Alle lessen vallen uit en De Paas proeverij van zondag 22 Maart.

Tot nader bericht eind Maart.

We houden u graag op de hoogte.

Als alles achter de rug is, komen we graag weer met een geschikt(gratis) zomerprogramma voor U,
maar eerst deze situatie goed door komen met zijn allen.

Tot die tijd al het goeds

Bestuur In Mind & Body