Steven is in 1985 gestart met Aikido onder Leo Keuvelaar in H.I. Ambacht. Later heeft hij de overstap gemaakt naar Dordrecht, waar hij onder begeleiding van Ernesto Ladavas bij Fujita Sensei zijn eerste en tweede dan aikikai aikido heeft behaald. In 2008 heeft Steven de overstap gemaakt naar het ki-aikido bij In Mind & Body onder Eddy Nuijten.
Steven geeft regelmatig aikido lessen aan jeugd en volwassenen. In zijn lessen legt hij de focus op de fysieke en mentale aspecten van aikido als vechtkunst. Steven volgt regelmatig stages bij binnenlandse en buitenlandse leraren om zichzelf door te ontwikkelen. Hij heeft onder andere les gehad van Kanetsuka sensei, Fujita sensei, Maruyama sensei en Yoshigasaki sensei.
Naast het reguliere aikido verzorgt Steven ook meerdere malen per jaar lessen in Business Aikido, waarin hij de dilemma’s en uitdagingen van business professionals met behulp hulp van theorieen en oefeningen uit Aikido uitdiept, om zo samen met de professionals tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen.