5 april Rondleiding o.l.v. Aart van Dragt: Park van Het Huys ten Donck

Toen Cornelis Groeninx van Zoelen in 1758 op 18 jarige leeftijd de buitenplaats erfde was een beperkte ruimte pal achter het huis ingericht als Franse tuin. Franse barok met streng geometrische patronen.  Hoge geschoren hagen, vijvers met hardstenen randen, geknipte bomen en struiken en kunstige patronen eenjarige planten. Werk voor vele tuinlieden. In de jaren zestig van de 18e eeuw begon Cornelis met inrichting van de Engelse landschapstuin. Tussen 1777 en 1780 liet hij zijn tuin verrijken met een ruïne, tempel en een piramide. In 1808 kwam daar nog het kinderspeelhuisje de Boerenwoning bij.  De landschapstuin breidde zich steeds verder uit en bereikte na vijftig jaar zijn huidige omvang. Aart kan ons er alles over vertellen tijdens de rondwandeling.

We starten om 13.00 uur bij de toegangspoort aan de Benedenrijweg (461). Uit kunt uw auto parkeren aan de Donckselaan.

zie voor extra info over de wandeltocht

Let op: Hiervoor moet nog toestemming gevraagd worden en er is een toegangskaart van 1 euro p.p verschuldigd.(deze betaald de stichting)

Aanmelden is noodzakelijk en kan via adragt58@gmail.com